Logo Wereldwinkel

Wereldwinkel Wolvega
en Omstreken

Wereldbol

 

De wereld van het speelgoed

Gelukkig is niet iedere Wereldwinkel hetzelfde.
Gelukkig? Ja! Want zo vindt u tenminste een écht origineel cadeautje. In dit assortiment staat van alles wat. Zoekt u iets voor uw kleine neefje? Kijk dan eens bij de houten puzzels uit Sri Lanka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook beschikken wij over een klein assortiment muziekinstrumenten

De regenpijp is in Peru een muziekinstrument. De pijp is gevuld met naalden van een gedeeltelijk beschermde cactusplant in Peru. Maar Cusco Peru ( de exporteur ) heeft een vergunning van het ministerie van Landbouw  in Peru om een gedeelte van deze naalden te exporteren. De dikte van de naalden , de hoeveelheid en de lengte van de pijp heeft invloed op de toon.

Overzicht speelgoed

 

Muziekinstrumenten

Puzzels uit Sri Lanka

Puzzels voor de allerkleinsten. Zij vertellen een verhaal. En achter die vrolijke puzzels gaat nog een verhaal schuil.
Het was in 1977 dat John Karunaratne een werkplaats bij zijn huis in Colombo inrichtte om kansarme jongeren van minimaal 16 jaar op te leiden in houtbewerking. En om hen te laten zien hoe met waardigheid en zelfrespect te leven. Nog steeds is dat de doelstelling van het bedrijf.
Cijfer diertjes puzzel
Zo was Chaminda 16 jaar toen hij na jaren zwerven bij het houtbewerkingsbedrijf aanklopte. Als zevenjarige liep hij van huis weg omdat hij de mishandelingen van zijn vader niet meer aankon. Nu werkt hij op de verpakkingsafdeling, waar hij een rechtvaardig loon verdient net als zijn collega's en 24 uur per dag medisch is verzekerd.
Het betreffende bedrijf hanteert bovendien een aantrekkelijk bonussysteem: wanneer Chaminda en zijn collega's tijdens topdrukte meer produceren, dan krijgen zij meer salaris uitbetaald. Het is een groot project in Sri Lanka waaraan ongeveer 400 mensen werken waardoor zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Uiteraard gebeurt dit onder Fair Trade normen.

 

 

  de ark van Noach

Vogelfluitjes

Deze keramieken vogelfluitjes komen uit Bat Trang, een dorp in het noorden van Vietnam. De vogelfluitjes worden gemaakt in mallen en vervolgens beschilderd. Als je voorzichtig wat water in het fluitje giet, verandert het geluid dat je ermee voortbrengt. In Vietnam zijn het vooral kinderen die bij feestelijke gelegenheden de vogelfluitjes bespelen. Wanneer een festival langs de oever van een rivier wordt gehouden, draagt die de geluiden van het feest en de fluitjes extra ver mee. Aan een koordje vormen de vogelfluitjes leuke kerstdecoraties. Mai Handicrafts is de organisatie die de export van de vogelfluitjes verzorgt. De drijvende krachten achter Mai Handicrafts zijn mevrouw Thai en mevrouw My. Zij richtten Mai Handicrafts op om straatkinderen die niet naar school konden te helpen. Zij leerden de kinderen een vak waarvan ze konden leven en zij moedigden hen aan in deeltijd naar school te gaan. Nu alle Vietnamese kinderen in principe onderwijs krijgen, richt Mai Handicrafts zich op hun moeders en oudere zussen. De vrouwen verdienen met de handnijverheid een extra inkomen. En de kinderen gaan 'fluitend' naar school. Vogelfluitje
   
Terug naar producten