Logo Wereldwinkel

Wereldwinkel Wolvega
en Omstreken

Wereldbol

 

De wereld van de sieraden en sjaals

Sieraden

Sinds de oudheid tooit de mens zich met magische en religieuze symbolen. Tekens van macht en aanzien of beschermers tegen onheil. De ontwerpen van de sieraden uit de Wereldwinkel zijn vaak geïnspireerd op deze symbolen en motieven uit andere culturen. Gewoon, omdat ze mooi zijn of omdat ze een traditionele waarde hebben. Maar ze zijn allemaal bijzonder. Zoals kettinkjes met bijzondere benen hangers, kleine kraaltjes of sierlijke zilveren armbanden. Met de hand gemaakt door trotse mensen. Zij kunnen kun kinderen naar school sturen, dankzij uw aankoop.
Hangers Sieraden
De sieraden van de Wereldwinkel sieren je op meer dan één manier. Door de variatie en de kleurrijke ontwerpen vindt ieder iets voor elke gelegenheid, en in elke prijsklasse.
Hangers Sieraden
In onze Wereldwinkel zijn diverse sieraden te koop. Omdat ze handgemaakt zijn is ieder sieraad uniek. De vormgeving is bijzonder omdat het geïnspireerd is op buitenlandse culturen. Maar er wordt ook ingespeeld op bepaalde trends. Dit gebeurt door de producent een collage toe te sturen van wat er in de mode komt op sieraad gebied. De producent laat zich hierdoor dan inspireren bij het maken van zijn sieraden. Velen denken dat de sieraden in de wereldwinkel duur zijn, juist omdat het handwerk is. Dit is echter niet het geval, de goedkoopste sieraden komen uit India en een kettinkje is bijvoorbeeld al te koop voor ongeveer 4 euro. De producten uit India kunnen zo goed concurreren met de prijzen van de sieraden in warenhuizen omdat de grondstoffen daar goedkoop zijn.
Diverse sieraden Diverse sieraden
Ook zijn er in de wereldwinkel zilveren sieraden te koop en bijzonder vormgegeven exemplaren die bijvoorbeeld zijn ingelegd met paarlemoer of met een halfedelsteen. De sieraden uit de Wereldwinkel zijn door het handwerk grotendeels uniek, zodat je niet zo snel het risico loopt om iemand met exact hetzelfde sieraad tegen het lijf te lopen. De sieraden uit de verschillende landen hebben ieder hun eigen charme en er is voor iedere leeftijdscategorie wel iets leuks te vinden. Kom regelmatig kijken naar ons wisselende assortiment.
Sieraden met een zilvergehalte  tussen de 1 en 8 gram krijgen een eigen keurmerk aangebracht door de producent en gecontroleerd door de importeur. Sieraden met een gehalte van meer dan 8 gram worden verplicht gekeurd in Nederland en van een keurmerk voorzien zoals wij hier kennen voor zilveren voorwerpen.
Zilveren sieraad Zilveren sieraad

 

Kazuri sieraden

Dit is een nieuw product in onze sieraden collectie. Zij worden gemaakt door Keniase vrouwen. Deze sieraden vallen op door door de schitterende diverse kleuren en vormen.
Kazuri sieraden Kazuri halsketting
   

 

     
 

Orchideebloem

Orchideebloem De Orchideeën in halskettingen en broches zijn echte orchideeën. Zij worden binnen 2 uur na het plukken in transparante vloeibare hars gedompeld. Na ontharding zijn zij geschikt om verwerkt te worden in halskettingen en broches.

Sjaals

Sjaals

We hebben een collectie sjaals in prachtige kleuren en in diverse maten en uitvoeringen. Zowel zijden, katoenen en wollen en ook omslagdoeken. De collectie gaat met de seizoenen mee; kom dus regelmatig eens kijken.

Terug naar producten