Logo Wereldwinkel

Wereldwinkel Wolvega
en Omstreken

Wereldbol

 

De wereld van kunstnijverheid en woonaccessoires

Aardewerk
Geef u huis een werelds tintje met woonaccessoires uit de Wereldwinkel.
Wereldwinkel Wolvega heeft schitterende artikelen uit alle windstreken in het assortiment. Gebruiksvoorwerpen en kunstwerken waardoor je letterlijk in contact komt met de warmte van de meest uiteenlopende culturen. De variatie in assortiment en prijs biedt voor iedereen de kans om een speciaal en vaak uniek werkstuk te bemachtigen. Met mooi houtsnijwerk uit Ghana. Decoratief én symbolisch.
Zimbabwe betekent letterlijk huis van steen, wat te danken is aan de stenige bodem van het land. Serpentijn is de algemene naam voor de verschillende steensoorten. De beelden op onderstaande foto's zijn gemaakt door één van de producentengroepen in Chitungwisa, een grote, arme wijk zo'n 25 km ten zuiden van Harare. Serpentijn wordt door de groep gehaald uit groeven met kwalitatief goede steen. In Chitungwisa worden de grote stukken verkleind tot werkbare brokken. De beeldhouwers werken in de open lucht met divers gereedschap. Eerst wordt de vorm grof uitgehakt en daarna met mes, vijl en grof schuurpapier verder gemodelleerd. De eindfase bestaat uit het verder schuren met polijstpapier - heel fijn schuurpapier - tot het oppervlak volkomen glad is. Dit is een tijdrovende bezigheid, die met name door leerlingen wordt gedaan waardoor ze het gevoel voor dit vak in de vingers krijgen. Beeldhouwer
Ter afwerking worden de beelden rondom een houtvuur geplaatst om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn, worden ze ingesmeerd met blanke was. Hierdoor krijgen de beelden een bijzonder mooie kleur, omdat de gesmolten was de steen binnendringt.

Klik op onderstaande links voor een overzicht.

Zimbabwe | Proud ladies | Schalen & vazen | Dromenvangers |Recycle producten