Logo Wereldwinkel

Wereldwinkel Wolvega
en Omstreken

Wereldbol

 

Bevorderen van eerlijke wereldhandel

Ontstaan | Doelstelling | Criteria
Bij de Wereldwinkel koop je speelgoed uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen.
(H)eerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutney's en wijn worden ook verkocht bij de Wereldwinkel. Als u iets koopt bij één van de  ruim 300 Wereldwinkels in Nederland bevorder je de eerlijke handel en steunt u de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond. Wilt u meer weten over de criteria van eerlijke handel?
De 300 Wereldwinkels in Nederland verkopen originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen.
Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.
Met uw aankoop helpt u hen daarbij. Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen.
De zilversmeden, houtsnijders en sieradenmakers weten vaak niet waar Nederland ligt. Ze hebben geen geld om een verre reis te maken en kunnen hun producten niet zelf verkopen. Gelukkig zijn er organisaties die hun producten kopen. Deze organisaties verkopen de producten weer aan de Wereldwinkels.